Close

Megosztás & Könyvjelző

Hawaiian Tropic Megosztás

* A kötelező mezőket jelöli

Küldje el egy barátjának


Hawaiian Tropic TM Est. 1969

FAQs

Miért használjak napvédőt?
 

Szerte a világban rengeteg ember szenved bőrrákban, így még inkább szükségszerű hogy az emberek- bármilyen bőrszínük is legyen, óvják magukat a káros ultraviola sugárzástól.

Már fiatalkorban érdemes elkezdeni a védekezést, amelyet egész életünkön át folytatnunk kell. Különösen ajánlott a 6 hónaposnál fiatalabb gyermekek védelme.

Mit jelent a fényvédőfaktor (SPF)?
 

SPF = Sun Protection Factor, magyarul fényvédő faktor azt mutatja, hogy az adott faktorszámú naptejet használva mennyi idővel tovább tartózkodhatunk a napon anélkül, hogy leégnénk. Ez azonban csak az UVB sugarakra vonatkozik.

Általában minél magasabb a faktorszám, annál nagyobb a védelem.

  • SPF 6, 8 és 10 = Alacsony védelem
  • SPF 15, 20 és 25 = Közepes védelem
  • SPF 30 = Magas védelem
  • SPF 50+ = Nagyon magas védelem

Nemzetközileg elfogadott szabvány alapján mérve.

A faktorszám azt jelzi hogy hányszor tovább maradhatsz a napon anélkül hogy leégnél. Ez úgy működik, hogy azt a számod veszed, amennyi ideig a napon tudsz maradni védelem nélkül, ameddig le nem égnél (vegyünk mondjuk 15 percet.) Aztán szorozd meg azt a számot a faktorszámmal (ebben a példában 6-os faktorszám). 15x6=90, tehát 90 percet tartózkodhatsz a napon anélkül hogy leégnél. Tehát, minél nagyon a faktorszám, annál tovább tart a védelem. De ne feledjük, ezek csak elméleti értékek. A valóságban az idő függ egyéb tényezőktől, úgy mint a bőrtípus és a helyi UV erősség. Tanácsos 2 óránként, illetve úszás, törülközés után vagy ha megizzadtunk ismételten bekenni magunkat.

A megfelelő faktorszámú termék választásánál több tényezőt is figyelembe kell venni. A legfontosabb a bőrtípus meghatározása, ezen belül a bőrszín napozás előtt, hajszín, szemszín és egyéb tényezők. Arra is gondolni kell, hogy hova és az év mely időszakában mész nyaralni.

Próbáld ki az SPF-Keresőt, hogy megtudd melyik termékeket ajánljuk neked.

 

Mi a különbség az UVA és az UVB sugarak között?
 

A minket érő napfény kétféle káros sugárból áll össze:

  • Hosszúhullámú ultraibolya fény (UVA). A sugarak öregítik a bőrt.
  • Középhullámú ultraibolya fény (UVB). A leégésért felelős.

Mindkét sugárzás károsíthatja a bőrt, ha sokáig ér bennünket. Harmadik típusú sugárzás is létezik, az UVC - ami rövidhullámú ultraibolyafény, és az ultraibolyasugárzás legártalmasabb összetevője. Szerencsére azonban ezen sugarakat elnyeli az ózonréteg, így általában a Föld felszínét nem érik el.

Az UVA sugarak áthatolnak a bőrödön, a bőr mélyebb rétegeibe jutva. Megfelelő védelem nélkül korai bőr öregedést okozhat és gyengítheti az immunrendszert. És amikor a bőröd öregedés elleni védelme megszűnik, a bőrrák kialakulásának kockázata jelentősen megnő.

Az UVB sugarak általában a bőr felszíni rétegébe jutnak be, megégetve azt. Az UVB sugarak intenzitása változik évszaktól, elhelyezkedéstől, napszaktól függően, csúcsidőben délelőtt 10 órától délután 4 óráig. A leégett bőr nem csak azzal jár, hogy szörnyen érezzük magunkat, hanem maradandó károsodást is okozhat.

Mennyi ideig tárolhatom a napvédő termékeket?
 

Minden EU-s terméknek van szavatossági ideje, ami jelzi hogy hogy a termék felbontás után mennyi ideig használható biztonságosan.

Mit képvisel/jelképez a Bőrrák Alapítvány logó?
 

A Bőrrák Alapítvány - amelyet 1979-ben alapítottak - a széles körben elterjedt 15-ös és afölötti faktorszámú Hawaiian Tropic naptejeket és napolajokat ajánlja, ugyanis ezen termékek magas UVA/UVB védelemmel vannak ellátva. Ez a szervezet azért jött létre, hogy csökkentse a bőrrák kialakulásnak esélyét a kutatások, közoktatás és a tudatosság alkalmazásával.

A Silk Hyratation termékekben található hidratáló rész is tartalmazza a védőtulajdonságot a nap ellen vagy csak a fehér testápoló rész?
 

A termék minden összetevője védelmet nyújt a káros napsugarak ellen - így a védő formula megtalálható a hidratáló részben és a naptejben egyaránt.